» STARTSIDAN
» Om Östmarksbygden
» Företag & Föreningar
» Turistmål
» Kalender
» NYHETER
» Om Föreningen Östmarksbygden
» Bildarkiv
» Kontakt
» Länkar
» JAKT.ostmark.se
   » Startsida JAKT
   » Aktuellt/nyheter
   » Jaktkalendern
   » Rovviltsjäger'n 2006
   » Rovdjursobs
   » Björnjakt i Östmark
   » Jaktarbetsgruppen
   » Nyttiga jaktlänkar
   » Jaktstatistik
» Gästbok
Sök på sidan:
         
 
 

Björnjakt i Östmark!

I helgen genomfördes en gemensamhetsjakt på björn inom Östmarks socken. Det var Nyckelvattnets VVOF som efter färska spårobservationer på fredagen sammankallade till jakt på lördagsmorgonen den 3:e september.

Ebert Norman var på väg hem efter en lång förmiddag med älghunden i skogarna kring Röjdåsen. När han kom ut på vägen strax norr om Domela markerade hunden kraftigt och Ebert fann blöta björnfotsavtryck på den annars torra vägen. Eftersom det var på grannmarker ringde han till Nyckelvattnets VVOF:s jaktledare Stig Gustavsson vilket ledde till att jakt skulle iscensättas på lördagmorgonen kl. 08.00. Bygdens rovdjursjaktledare kontaktades av Stig och närmare 40 jägare fanns på plats följande dag. Dagen bjöd på strålande väder och jakten höll på fram tills klockan 17.00.

Björnen valde att smita över gränsen in i Norge, men det har i det stora hela mindre betydelse. Att gemensamhetsjakt på björn kunde iscensättas är ett stort steg på vägen och att lyckas skjuta björn första jaktdagen är kanske en för hög ambition. Alla vi som deltog vid jakten har säkerligen blivit några erfarenheter rikare och med lite tålamod kommer garanterat någon eller några av Östmarksbygdens jägare få se detta ståtliga vilt genom kikaren! 

Vi inom arbetsgruppen vill rikta ett stort tack till alla som tålmodigt deltog vid jakten och framförallt till Nyckelvattnets VVOF som iscensatte och genomförde jakten.

/Arbetsgruppen genom Glenn Olsson« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2005-09-05, 08:11
Uppdaterad 2005-09-05, 14:41

 
   


Bröderna Dobermann

 

Antal besökare:

Free Counters

Föreningen Östmarksbygden © 2005, E-post: info@ostmark.se Webbverktyg från Askås Internet- & Reklambyrå Askås Webbverktyg